Yılbaşı Gecesi Okuyabileceğiniz 5 Çizgi Roman


Pek de güzel olmayan bir senenin sonuna geldik. Bu sene kötü bitiyor olabilir, ama önümüzdeki seneyi güzel kılmak bizim elimizde. Ne demişler, yeni yıla nasıl girersen öyle geçermiş. İşte yılbaşı gecenizi güzel kılacak 5 çizgi roman önerimiz...

ÖNERİLEN: Yılbaşı Çekilişimize Katılmış Mıydınız?

Not : Bazı Hikayelerimiz Noel'i Anlatmakta Olsa Da Asıl Önemli Olan O Arkaplan, Ortam. Çayınızı Kahvenizi Alıp Hikayeden Keyif Almaya Bakın :)

Batman: Noel

Batman Arkham oyunlarını tatmış arkadaşlar bilir, Gotham'da kar bir başkadır, karanlıktır. 2011 yılında kaleme alınan bu hikaye de bunun en güzel örneği. Charles Dickens'in Bir Noel Şarkısı'nı bilen arkadaşlar varsa zaten anlayacaktır, bu çizgi roman o eserin Batman üzerinden anlatılmış hali. Aslında bu hikayeyi anlatmak bize düşmez, tam anlamıyla kavramak için Charles Dickens'in eserini görüp okumuş olmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü tıpkı kitapta olduğu gibi, çizgi romanda da her karakter farklı bir şeyi temsil etmekte.


Metropolis Mailbag

1992 yılının Superman Vol 2 #64 'nde geçiyor hikaye. Dünyanın dört bir yanından insanlar, Noel dileklerini mektup olarak iletiyor Superman'e. Daily Planet'teki Superman odasında toplanan bu mektupları gören Superman, her birini gerçekleştirmek için elinden geleni ardına koymuyor. İzleyenler bilir, Smallville'de de aynı bu konseptte bir bölüm vardı. Clark tüm gün etrafta insanlara yardım ediyordu, hatta Noel Baba'ya bile. Gerçekten iç ısıtıcı bir bölümdü, tıpkı bu çizgi roman gibi.



Supergirl: All I Want For Christmas

All I Want for Christmas, 2006 yılında çıkan DCU Infinite Holiday Special #1 'in 3. hikayesi. Superman'in Supergirl'e Noel ruhunu anlatmaya çalıştığı hikayede Clark, Kara'dan Superman adına gelen Noel mektuplarını okuyup cevaplamasını istiyor. Kara bu mektupları karıştırırken küçük bir kızın, asker olan babasını tekrar görmeyi dilediğine denk geliyor. Bundan etkilenen Kara da kızın babasını bulmaya çalışıyor


Have Yourself a Sandman Little Christmas!

1972 yılında başlayan Marvel Team-Up serisinin ilk sayısı oluyor kendisi. Hikayede Spider-Man ve Human Torch'un beraber çalışmasını görüyoruz. Eski bir düşmanla (Sandman) karşılaşan Spider-Man, onu tek başına yenmekte güçlük çekiyor ve Fantastik Dörtlü'den yardım istemeye gidiyor. Ancak sadece Human Torch'a ulaşabiliyor. Eğer bu hikaye ilginiz çektiyse şanslısınız, çünkü Marvel Team-Up tam 150 sayıya sahip!


One Perfect Gift

1992 yılının Flash #73 'ünde yer alıyor bu hikaye de. Sevdiği Linda Park'a yeni kavuşan Wally West'imizin onunla ilk Noel'i. Hikayedeki asıl olay, Wally ve Jay'in hamile eşinin geleceği için kötü yolan düşen Joey karakterini kurtarması. Ve hikayenin sonunda ise en herkes için en büyük hediye geliyor, uzun zamandan ortalıkta olmayan bir dost...


BONUS: T'was the Fight Before Xmas

Hikayenin geçtiği yer Spider-Man's Tangled Web #21. Bunu bonusa koymamızın asıl sebebi, farklı çizimlere sahip olması. Gerçekten de ilgi çekici çizimler... Hikayemiz Daily Bugle'daki parti için J. Jonah Jameson'a ve karısına hediye arayan Peter'ın alışveriş merkezine gitmesiyle başlıyor. Bu sırada Invisible Woman, Wasp ve Crystal da aynı mağazada dolanıyor, aynı zamanda da kayıp olan Medusa'yı arıyor. Tabi daha sonra Medusa'nın kaybolmasının arkasındaki kötü adam ortaya çıkıyor ve onu alt etmeye çalışıyorlar.

Ve böylece listemizin sonuna geldik, umarım hoşunuza gitmiştir. Anasayfadan diğer ''Yılbaşı Önerilerimiz''e bakabilirsiniz, ayrıca sosyal medyadan @czgevren'i takip ederek en güncel listelerimize, incelemelerimize ulaşabilirsiniz.

Hepinize sevdiklerinizle, sağlıklı ve güzel seneler...

Yorum Gönder

0 Yorumlar