Nostalji Kokan Oyun Exit Limbo: Opening

'' Detaylı dövüş mekanikleriyle donatılmış, 
Retro Beat 'em Up türünde bir görsel şölen! ''


Exit Limbo: Opening gerçekten de vaat ettiğini bizlere veren bir oyun. Kendilerinin de açıkça söylediği gibi, başta Street Fighter olmak üzere 80 ve 90'lar Beat 'em Up oyunları onların en büyük ilham kaynağı. Bu türe hakim olmayan veya hayranı olmayanlara başta tuhaf gelebilecek olsa da gerçekten son zamanlarda oynadığım en zevkli oyunlardan. Eskilerin Retro Beat 'em Up oyunlarını hatırlarsınız, hani şu birçoğumuzun çocukluğunu süsleyenler. İşte bizim Exit Limbo da bu oyunların tüm güzel  yanlarını almış, üstüne bir de kendine has çizimlerini koymuş. Kısaca modernize bir Beat 'em Up oyunu olmuş diyebiliriz.

Oyunun Arkaplanı

Önce hikayemizden bahsedelim. Oyunda İtalya'nın Moneda şehrinde yaşayan, Mr. Rhino adındaki bir insansı gergedanı yönetiyoruz. Olaylar ise bir tren kazası ile başlıyor. Karakterimiz bu kazanın tek kurtulanı ve gözünü açtığında kendisini alışık olduğu dünyasından farklı, kaosun hüküm sürdüğü bir dünyada buluyor. Tek amacı ise tabi ki buradan çıkıp kurtulmak ve bunun için önüne çıkan her şeyi parçalamaya da niyetli.

Üç kişilik, küçük ama sıkı bir ekip var bu oyunun arkasında. Yıllardır üstüne emek harcadıkları bu oyuna besledikleri tutku ise her hallerinden belli. Kendilerine oyun için bu sıradışı dünyayı nasıl yarattıkları sorduğumuzda ise, yerel klişe ve kültürlerden ilham alıp onlara alaycı bir şekilde yaklaştıklarını öğreniyoruz.


Büyüleyici Grafik ve Müzikler

Oyuna ilk girdiğimde gözüme çarpan karakter modelleri ve dış mekan tasarımları oldu. Gerçekten insanı içine çeken bu büyüleyici atmosferin arkasında sadece üç ismin olması ise apayrı bir mesele. Sinematik sahnelerine gelirsek onlar da bir başyapıt niteliğinde. Özellikle final sahnesindeki sinematik sahnesinden sonra delicesine hype'landım desem yeridir. Belki de benim beklentim düşüktü diyedir bilmiyorum ama şimdiden ikinci oyunu kafamda kurmaya başladım. 


Tabi bu konuda müziklerin de hakkını yememek lazım. Oyunun arkaplan müzikleri aynı isme sahip Exit Limbo isimli gruba ait. Final sahnesine adamlar öyle bir soundtrack koymuş ki istemeseniz bile insan bir gaza geliyor, gerçekten her konuda tebriği hakkediyorlar.

Oynanış 

Oynanışa gelirsek, bu türü zaten biliyorsunuz. Mantığı oldukça basittir, önünüze gelen her karakteri pataklar, ilerlersiniz. Ama burada da Exit Limbo'nun çok güzel yaptığı bir şey var, o da çeşitlilik. Yumruk dışında diğer silahların da bulunması, komboların çeşitleri ve bunların harika tasarımlarla birleşmesi gerçekten dövüşü bir üst seviyeye taşıyor.

Çoğu Beat 'em Up gibi bu oyunda yaklaşık bir buçuk saatlik bir oynanışa sahip. Tabi bu sizi korkutmasın, uygun bir fiyatı olduğu gibi aynı zamanda bu fiyatı da sonuna kadar hakkettiğini düşündüğüm bir oyun. Ayriyetten Steam başarımları bulundurması da başarım avcıları için nimet niteliğinde bir fırsat.

Oyundan Bir Boss Fight

Gelişmeye Açık

Oyunu denedikten sonra gerçekten etkilendiğimi söylemiştim. Bunun üzerine oyunun yapımcılarıyla iletişime geçtim ve biraz oyun hakkında konuştuk. Daha önce de söylediğim gibi gerçekten bir tutku besliyorlar oyuna karşı. Oyunun zaten kendine özgü bir ruhu var, sadece birkaç küçük eksiklik ile karşılaştım ama eminim ki onlar da ilerleyen safhalarda, bölümlerde düzeltilecek; üstüne katılarak geliştirilecektir.

Daha bu oyun hakkında söylenecek bir şey olduğunu sanmıyorum ve gerisini sizin tadıp görmeniz gerektiğine inanıyorum. Bu macerada Mr. Rhino'ya katılmak isteyen arkadaşlar şu bağlantıdan oyuna uygun bir fiyat ile erişebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar