Hatırlayalım: Supernatural’deki 5 Efsane Karakter

Supernatural Dean & Sam Winchester & Castiel

Supernatural
'de büyük finale sadece 1 bölüm kaldı! Bu bölüm ile hikayede güzel bir final yapıldı ve dizide yer alan tüm karakterler son sahnede duygusal bir şekilde anıldı. Haftaya çıkacak belgeselimsi bölümle de dizi 15 yılın ardından sevenlere sonsuza dek veda edecek. Bunca sene boyunca sevenleriyle bir bütün olan, adeta bir aile olan o diziye gelin son bir defa, hep birlikte bakalım ve şu 5 harika karakteri hatırlayalım.

Bela Talbot


Muhteşem güzelliği, İngiliz aksanı ve oyunculuğu ile Lauren Cohan ilk sezonlarda başımıza gelen en güzel şey olabilir. Winchester kardeşlerle olan tuhaf ilişkisi ve rekabeti ise karakteri daha da güzelleştiren bir diğer unsurdu. Diziye erkenden gelse de ne yazık ki erken de gitti Bela karakteri. Güzel bir hikaye ile güzel bir veda etti diziye. Karaktere hayat veren Lauren geçtiğimiz aylarda, Supernatural'in ilk dizi projesi olduğunu ve final sezonu için dönmek istediğini belirtse de maalesef bu isteği gerçekleşmedi, yani tam olarak değil. Son sahnede farkettiyseniz flashback olarak en sevdiğimiz sahnesiyle anıldı Bela Talbot karakteri :)

Chuck


Bilenler bilir, dizi yüksek ratinglere kanıp devam kararı almadan önce 5. Sezonun final bölümü Swan Song ile sona erecekti. Haliyle Swan Song da bir nevi dönüm noktası oldu dizi için. Supernatural’ı Swan Song’dan önce ve sonra diye ayırmamız gerekseydi, şüphesiz Chuck önceki dönemin en iyi karakteri olurdu. Tanrı olmadan önce - foreshadow’u bas bas yapılsa da- Tanrı’nın elçisi, Supernatural evreninin yazarı Chuck’ı sevmemek için neden bulamazken, sevmek için şu sahnedeki monoloğu bile başlı başına yeter. 

Ruby(ler)


Göründüğü sahnelerin tümünde “Böyle şeytana kim uymaz” dedirten Ruby, Sam Winchester’ın içindeki şeytani tarafı uyandırarak dizinin 3 ve 4. Sezonuna ayRı bir tat kattı. Geldiği andan beri efendisi Lucifer’ın yeryüzüne çıkması için uğraşsa da kabul etmek gerek Sam’e de değer verdi. Karakteri izlemesini zevkli yapan da bu zaten. Ruby İlk olarak, CW’nin Arrow dizisiyle popülerite kazanan Katie Cassidy tarafından canlandırılırken, alınan ani bir karakterle yerini Jared Padalecki’nin karısı Genevieve Padalecki’ye bırakmıştı. Katie’nin diziden ayrılması için birçok rivayet varken, en yaygın olanı ise oyuncunun dizi için fazla pahalı olması idi. 


Ellen & Jo


İlk olarak sezon 2’de bir barda karşımıza çıkıyorlar. Baba Winchester’ın av arkadaşı olarak tanıtılan Ellen, doğaüstünün tehlikesinin farkında olup uzak durmaya çalışırken kızı Jo ise avlanmak için can atmaktadır. Ayrıca Jo başta Dean ile bir ilişkisi olacağı düşünülerek yazılsa da daha sonra yazarlar da mantıklı olmadığını farkedip bundan vazgeçti. Sezon 2’den sonra birdaha sezon 5’te karşımıza çıktılar. Winchesterları cehennem köpeklerinden kurtarmak için kendilerini feda eden anne ve kızın diziden asıl ayrılma sebebi ne derseniz, onu da söyleyelim. 5. sezondan sonra dizinin başındaki isimlerin değişmesinin karakterlerinin yanlış yorumlanmasına sebep olduğunu belirten Alona Tal, diziden bu yüzden ayrıldıklarını açıkladı geçtiğimiz bir röportajında. İkili ayrılmalarından sonra ise dizide sadece  1’er bölümde konukluk ettiler. 


Charlie


Leviathanların ana yurdu olan Roman Enterprises’teki bir bilişim dehası olarak tanıtılan Charlie, epey bir süre dizideki neşe kaynağımız oldu. Zekasının yanında Star Wars, LOTR, GoT gibi birçok efsaneye yaptığı göndermelerle de kalbimizi fethetti.   Özellikle Dean ile aralarında sıkı bir bağ olan Charlie, 10. Sezonun sonunda Dean’i  Mark of Cain’i tamamen benimsemeye itmek amacıyla hikaye gereği öldü. Ölümünden sonra ise final bölümleri dahil olmak üzere birkaç kez konukluk etti ve aniden çıkageldiği her sahnede tebessüm ettirdi...


Ne kadar liste yapsak da bu diziye az gerçekten, 15 sene boyunca bize birsürü güzel karakter tanıttılar. Aralarından seçmek de hayli zor ve yorucu oldu. Bobby, Castiel gibi büyük isimleri hariç tutarak favori karakterlerinizi yazabilirsiniz. Son olarak yazıyı  Chuck'ın şu sözüyle bitirmek istiyorum
''Nothing ever really endsdoes it?'' 

Yorum Gönder

2 Yorumlar

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)