Oyun Dünyasının En İyi Versusları

Bu yazımızda sizlerle; Belki de kendi hayatımızda mücadele veremeyecek bir çocukken, oyun oynayarak eğlenceli ve hırslı bir şekilde rekabeti öğrendiğimiz, hafızamızda güzel anılar bırakan, birbirinden farklı türde olan oyunlarda bazen bize hitap ettiği için tercih ettiğimiz bazense sadece güçlü olduğu için seçtiğimiz karakterler ve onların birbirleriyle olan efsanevi çekişmelerine göz atacağız.


Sub Zero vs Scorpion

Buz ve Ateşin başrol oynadığı bolca kırık kemiğin ve kanın olduğu efsanevi karşılaşma. Quan-Chi tarafından karısı ve çocuğu öldürülen Scorpion, bunu başka bir klanın üyesi olan Sub Zero'nun yaptığına yine Quan-Chi tarafından inandırılır ve 1992 yılından günümüze kadar devam eden intikam dolu rekabet böylece başlamış olur.


Joker vs Batman

Biri olmadan, diğerinin bir anlam teşkil etmediği azılı düşmanlık. Bruce Wayne'nin (Batman) ailesinin gözleri önünde vurulmasının ardından Bruce şehrini daha iyi bir hale getirmek için çabalar. Suç dehası Joker'in ise şehirle alakalı sonuçlarını umursamadığı büyük planları vardır.



Vergil vs Dante

2 Kardeşin yaşamının ilahi bir rekabete dönüşmesi sonucunda gerçekleşen şeytani bir dövüş. İnsanlar ile Cehennem arasında büyük bir savaş olur ve insanların tarafına geçip kendi ırkına ihanet eden Kara Şövalye olan Sparta, cehennemi alt eder. Asırlarca dünyada yaşamaya başlar ve Eva adındaki kadına aşık olur. Bu kadından Vergil ve Dante adında 2 çocuğu olur. Yaverlerini yollayan cehennemdeki en güçlü şeytanlardan olan Mundus, Eva'yı öldürtür. Vergil ve Dante'nin hayatı tamamiyle değişecektir.



Yasuo vs Yone

Abi kardeş arasındaki şiddetli çekişmenin ölümle sonuçlanan fakat ölümün bile ayıramadığı bir rekabet. Ionialı bu iki kardeş eğitimden geçerken Noxus, Ionia'yı işgal eder. Yasuo köyü korumakla görevlendirilir ve eli kılıç tutan herkes savaşa gider. Yasuo verilen emri dinlemez, köyü terk eder. Savaş alanında canlı kimseyi bulamayınca geri döner, köydeki ustaların hepsi ölmüştür ve bundan Yasuo sorumlu tutulur ve abisi Yone onu bulana kadar kaçar sonrasında ise ölümün kapısını aralayan o savaş başlar.



Mario vs Donkey Kong

Prensesi kurtarmak uğruna Donkey Kong ve fıçıları ile verilen zorlu mücadele. Dev goril, güzel kızı kaçırıp en tepeye çıkarır. Kızın sevgilisi onu kurtarmak için harekete geçer. O bir marangoz. Şişman, pos bıyıklı ve tulum giyen biri.



Ryu vs Ken

Gücün ve çevikliğin karşı karşıya geldiği bol bol Hadouuken! kelimesini duyduğumuz ebedi eşleşme. Gouken'in öğrencisi olan Ryu ve Ken, iki farklı dövüş tekniğinde ustalaşmış dövüşçülerdir. Ryu uzak dövüş tekniği olan Hadouken'i yaparken, Ken ise yakın dövüş tekniği olan Shoryuken'i kullanır. Böylece 1987'de başlayan bu rekabet günümüze kadar ulaşır.


Venom vs Carnage

2 Benzersiz Simbiyot'un adrenalin dolu ölümcül kapışması. Simbiyot ırkından şizofren olduğu için kovulan Venom dünyaya gelir. O sırada kostümü yırtılan Peter Parker(Spider-Man), Yeni bir siyah kostüm dener fakat siyah kostüm sandığı şey uzaylı bir Simbiyot olan Venom'dur. Peter Parker'ı bir süre boyunca güçlendiren ve onunla ilgili önemli bilgilere sahip olan Venom, Peter'ın vücudundan ayrılır. Eddie Brock ile birleşir ve ikisi Peter'a büyük bir kin beslerler. Simbiyot ırkı bölünerek çoğaldığı için Venom bölünür ve Carnage ortaya çıkar o ise Cletus Kassady ile birleşir. Böylece "Baba Evlat" nefret ilişkisi ortaya çıkar.



Charizard vs Pikachu

Kalbimizde yer edinen pokemon'ların elektrik ve ateş eşliğinde kıyasıya mücadelesi. Charizard bir süre eğitim için diğer Charizardlarla eğitime girer. Pikachu da onun arkasından gözyaşı döker. Fare pokemonumuz Pikachu'yu bulup yakalamak Charizard'a göre daha kolaydır çünkü Charmender'den evrilip Charmeleon'a en son da Charizard'a dönüşen pokemonumuz başı boş ve kendine buyruktur. Pikachu ise yıldırım taşı ile Raichu'ya evrilir. Birisinin duygusal, diğerinin vurdumduymaz oluşu aralarında "Elektriklenme"ye sebep olur.




Yorum Gönder

4 Yorumlar

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)