Hangisi Daha Uygun: EA Play ve Xbox Game Pass


İçinde bulunduğumuz bu senenin bize getirdiği  tek nimet sayılabilir oyun kiralama servisleri. Artan dolar kuru, vergiler derken oyun fiyatları aldı başını gitti. Yerel fiyatlandırma yapılsa bile artık A+ seviyesindeki oyunlar neredeyse asgari ücretin çeyreğine tekabül ediyor. Hal böyle olunca, boş zamanlarımızda, tatillerimizde koşarak sığındığımız bilgisayar oyunları birer çileye dönüşüyor. İşte Tam bu noktada imdadımıza EA Play ve Xbox Game Pass yetişiyor. Peki bu iki büyük servisten hangisini kullanmalıyız, hangisi daha uygun derseniz sizin için artı ve eksilerini şöyle kısaca özetleyelim.

EA Play'de neler var derseniz, çok şey var. Titanfall, Need for Speed, Battlefront, Battlefield serileri ve en önemlisi A Way Out. Abonelik esnasında çok dikkat çekmese de hizmetin en büyük artısı bu oyun. Co-op olarak oynanan bu oyunda arkadaşınızla beraber, hapishaneden kaçmaya çalışan iki kişiye hayat veriyorsunuz. Gerçekten mükemmel bir hikayesi var ve tek başına bile 30 lirayı hakkeden bir oyun. Fiyatlandırma kısmına gelince, eğer bu yazıyı EA Play çıktığı an yazıyor olsam gözümü kırpmadan alın yıllık derdim. Çıktığı ilk an aylık 6, yıllık 65 TL gibi komik bir fiyata sundular bu hizmeti Steam üzerinden. Ancak daha sonra onlar da abarttıklarını anlayıp 1. saatin sonunda fiyatı aylık 30, yıllık 170 olmak üzere değiştiler. Yine de çok değil, evet ilk saatte 6 liradan almak daha güzeldi, ama 100'den fazla oyuna 30 lira çok değil. Yıllık abonelik alındığında günlük maliyet güncellemeden önce 20 kuruş iken, şuan için 50 kuruş. Ayrıca EA Play'deki oyunları Steam ve Origin platformundan oynayabiliyorsunuz, en büyük artısı bu.


Hemen 50 kuruşa aldanmayıp EA Play satın almadıysanız bir de Xbox Game Pass'e (PC) göz atalım. Henüz betada olan bu sistem ilk ay için sadece 6 lira olup, devamında aylık 30 TL olarak devam ediyor. İçinde EA Play kadar çok oyun olmasa da Halo, Forza, Age of Empires gibi seriler ve daha birçok popüler oyun var. Tabi tekrar belirtmekte fayda var, şuan için sadece betada sistem. Yani kendileri de diyor ki, yeni oyunlar eklenmeye devam edecek. Sistemin güzelliği, konsoldan oynayan oyuncularla beraber de oynayabiliyorsunuz bu oyunları. Asıl bomba ise, 10 Kasım'dan itibaren EA Play'deki oyunların hepsi Ultimate Game Pass'e de geliyor. Yine ilk ay 6 TL olan Ultimate Game Pass, sonradan aylık 45 TL olarak devam ediyor. Ancak bu 45 TL'nin içinde tüm EA Play oyunları, XBOX konsol ve bilgisayar oyunları da mevcut olacak önümüzdeki ay. Oyunlar Xbox'ın kendi platformu üzerinden oynanacak.

2018 yılındaki Xbox/PS/Ea Play üye karşılaştırması

Burada hangisine abone olacağınızı seçerken iki şeye dikkat etmeniz lazım. Birincisi, oyunların Steam profilinizde görünmesine önem verip vermediğiniz. Çünkü sadece EA Play aboneliği Steam üzerinden. Ultimate Pass alsanız dahi bu sadece Xbox platformunda görünecek. Bir diğer önemli nokta da bu aboneliği ne kadar verimli geçireceğiniz. Evet, Xbox Ultimate 45 liraya çok güzel oyunlar sunuyor, ancak 30 gün içinde bu oyunların kaçını deneyebileceksiniz? Günde kaç saat oyun oynayacaksınız? Tahminimce kendinizi kaptırıp en fazla 3-4 oyun deneyebileceksiniz, o yüzden illa en karlı olanı seçmektense, seçiminizi beğendiğiniz oyunlardan yana yapın.





Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. İyi oldu bu iş senelerdir müşteriyi enayi yerine koyuyorlardı

    YanıtlaSil
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)