The Death of Spiderman


Peter Parker 58 yıllık çizgiroman serüveni boyunca farklı farklı konumlarda yer aldı. Yeri geldi simbiyot, yeri geldi Iron Spider, yeri geldi şirket sahibi, bilim adamı oldu. Ama genellikle tek bir şeydi, çocuk! Ultimate evreninde (Earth-1610) geçen bu hikaye gerçekten tüyler ürpertecek cinsten bir hikaye. Bu hikayedeki ölümü de birçoğundan ayıran şey buydu, 16 yaşında böyle büyük sorumluluklar alan o çocuğun fedakarlığı. 






Bu evrende Spiderman’in başındaki en büyük bela Ultimate Goblin. Halihazırda şeytanın önde gideni olan Goblin, bu evrende tam anlamıyla bir canavar. Peki bu evrendeki Goblin'i özel kılan şey ne?

Norman Osborn ve OZ Formülü

Ultimate evrenindeki Peter Parker’ın ve bazı süper kahramanların güçlerinin kaynağı olarak OZ denilen bir formül gösteriliyor. Süper asker serumunu taklit amacıyla Norman Osborn ve Doctor Octavius tarafından hazırlanan bir ürün bu OZ formülü. Bir gezi esnasında üzerinde OZ ile deney yaptıkları bir örümceğin Peter’ı ısırıp ona örümcek güçleri verdiğini gören  Norman Osborn, serumu kendine enjekte ederse ona da insan üstü güçler kazandıracağını düşünür.


Sonuç olarak bildiğimiz yaratığa dönüşür ancak onun yanı sıra Harry Osborn da dahil olmak üzere birçok insan aynı serum tarafından etkilenmiştir. Norman Goblin olurken, Harry de Hobgoblin olmuştur. Ancak Harry, Norman’ın aksine kötülükten yana değildir ve bu çılgınlıkların durması için babasına yalvarır. Goblin formlarında tutuldukları kavganın ardından Norman kontrolünü iyice kaybeder ve Harry’i orada öldürür. Kendine geldiğinde büyük pişmanlık içinde olan Norman, oradaki SHIELD görevlilerinden kendisini öldürmelerini ister. Carol Danvers tarafından bu isteği karşılanır.
 


Bundan aylar sonra, güçleri sayesinde ölümden kurtulan Norman hapis tutulduğu Triskelion’dan Ultimate Six ve Vulture yardımıyla kaçar. Norman’ın asıl amacı ise Peter’ı öldürmektir. Onunla aynı fikirde olmayan Doctor Octavius , Spiderman’i yarattıkları için gurur duymaları gerektiğini, Peter’a karşı bir kini olmadığı için bu meseleden uzak duracağını söyler. Bunun üstüne Norman öfkeden deliye döner, Goblin formuna dönüşüp Octavius'u öldürür. 


Queens’e Peter’ı bulmaya giden süper kötülerimiz onu bulamasa da Johnny Storm ve Bobby Drake ile karşılaşır. İkili Ultimate Six'i oyalarken, bu sırada ev yolunu tutan Peter, Punisher'ın Steve Rogers'ı vuracağını görür (bambaşka bir olay) ve merminin önüne atlar. Kaptanı kurtarmak pahasına büyük yara alan Peter, yarasını ağ ile kapatıp, o bitkin haliyle eve gider. Arkadaşlarının da yardımıyla Sinister Six’ten kurtulur, yarasının da verdiği acıyla kendini May Hala’nın kollarına bırakır. Ancak daha asıl kavgası bile başlamamıştır.

Punisher tarafından vurulan Spiderman

O güçsüz haliyle Goblin ile büyük bir kavgaya tutulur. İyice güçsüz düşen Peter'a Johnny Storm yardım etmek için gelse de, Goblin onun tüm gücünü emer ve daha da kuvvetlenir. Peter artık yenilecek duruma geldiğinde Mary Jane bir tırla çıkıverir, Goblin'e vurur ve Peter'a zaman kazandırır. Sevdiklerinin tehlikede olmasının verdiği korku ve öfke ile Peter kamyonu kaldırıp defalarca Goblin’e vurur. Kuvvetlice vurmasından sebep kamyon patlayıp alev alır, bunun etkisiyle ikisi de yere yığılır. Goblin, son nefesini verirken Spiderman'i öldürmenin verdiği mutlulukla göç eder fani Ultimate evreninden... May Hala’nın kollarında ölmekte olan Peter ise, son nefesine kadar sorun olmadığını, amcasını kurtaramasa da May’i kurtarmayı başardığını söyler, ve son nefesini verir.


Ancak tabii ki bu ikilinin son görüşmesi de olmamıştır. Peter Parker’ın ölümünden sonra Miles Morales bayrağı devralır, aylar geçer. Her ne hikmetse, Goblin ve Peter ortaya çıkar. OZ formülü sayesinde ölümsüzleştikleri, o ağır yaraların iyileştiği ortaya çıkar. Bilmediği bir yerde gözünü açan Peter, kendisinin klon olup olmadığını gizliden araştırmaya başlar, hatta mezarı bile kazılır. Mezarının boş olduğu görülünce ise gerçek Spiderman olduğu anlaşılır, Peter da kaldığı yerden kahramanlığa devam eder, MJ ile mutlu bir son yaşar, ta ki Secret Wars'a kadar.



İşte iyisiyle tatlısıyla Peter Parker'ın ölümü ve dönüşü... Biliyorum, böyle öldü dirildi diye okuyunca bir şey hissetmiyor insan. Ancak Youtube’a Death of Spiderman yazıp ya da bağlantıkla tıklayıp seslendirmeli videoyu izlerseniz, eminim bir nebze de olsa duygulanacaksınız. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar