Kobe'nin Ardından



Dün gece tüm dünya acı bir haberle yasa boğuldu. Oysa her şey güzel başlamıştı, ilk olarak Lebron James ''En Skorer'' sıralamasında Kobe'yi geçmiş ve üçüncü olmuş, Kobe de onu saha kenarından canlı canlı izleyip ardından tebrik etmişti. Günün ilerleyen saatlerinde ise maalesef Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gigi Bryant, helikopterdeki diğer 7 kişi ile birlikte hayatlarını kaybetti.


Lebron'un 3. olması üzerine Kobe'nin attığı son tweet
Kobe Bryant dünya genelinde büyük bir idol olmasının yanısıra Türk halkı için de büyük bir semboldü. Öyle ki haberlerin yayıldığı sırada Ekşisözlük bile yoğunluktan erişilemez hale gelmişti

Peki Kobe, Türk halkı için neden bu kadar önemli?

Kobe, her zaman gerek basketbolcu  kişiliği olsun, gerek karakteri olsun hep örnek alınabilecek bir insandı. Kariyerindeki başarıları, azmi ve o müthiş Mamba Mentalitesi onu bugün olduğu yere getirdi. Birçok Türk gencini sabah alarmlar kurdurtmaya, gecenin 3'ünde 4'ünde NBA maçları seyretmeye teşvik etti. Eğer bugün basketbol Türkiye'de bu kadar popülerse Kobe'nin hakkını vermek lazım bu konuda.




Aktif olduğu 1996-2016 yılları arasında;

  • 5x Şampiyonluk Yüzüğü
  • 2x Final MVP'si
  • 1x MVP
  • 18x NBA All-Star
ve daha birçok başarıya imza attı, saymaya kalksak ayrı bir sayfa gerekir, ne kadar büyük bir basketbolcu olduğunu anlayabilirsiniz.








Kobe'nin ölümü sosyal medyada olduğu gibi NBA gündemini de sarstı ve birçok oyuncu büyük bir yasa boğuldu. Sosyal  medya hesaplarını donduranlar, maç esnasında sahayı terkedenler oldu. Maçlar esnasında da Kobe'nin 8 ve 24 numara formalarına ithafen oyun bu saniyeler zarfında durduruldu.

Durum hakkında Lakers ve Lebron henüz paylaşımda bulunmadı ancak Lebron'un gözyaşlarını tutamadığı videolar internette mevcut. Kendisi Kobe ile çok yakındı, hatta her maç öncesi beraberlerdi sahada son zamanlarda.



Ne kadar doğrudur bilinmez ancak kazanın Lakers maçından dönerken gerçekleştiği söyleniyor. Ayrıca Kobe ve helikopter kazası içeren bir video çok konuşuluyor Chamberlain Heights dizisinden, açıklık getirelim. Kobe zaman zaman helikopterle çok dolaştığı için hakkında zamanında bol bol helikopter esprisi yapılıyordu bu da onlardan biri. Yani komplo teorileri hikaye.


Kobe Bryant'ın kızı Gigi'de basketbol oynuyordu ve Kobe onun üzerine çok düşüyordu bu konuda. Gelecekte iyi bir sporcu olacağı her halinden belliydi. Gerçekten gerçekleşen olay büyük bir facia. Böyle sporcular sık gelmiyor, özellikle bu devirde. Huzur içinde uyuyun Kobe ve Gigi...




''What can i say? Mamba out...''


28.01.20 Düzenlemesi: Az önce haber geçti, eşi Vanessa ile bir anlaşma yapmışlar. Olası bir kaza ihtimalinden dolayı aynı anda helikoptere binmeme kararı almış zamanında çift. Hayat gerçekten ilginç.
.

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. Abi yapma gece gece

    YanıtlaSil
  2. şu mamba out diyişi efsane ya

    YanıtlaSil
  3. aga o tweet iç burkuyo be en çok da

    YanıtlaSil
  4. Tweetten geIdim sa

    YanıtlaSil
  5. Kahramanlar gelir geçer,ölümsüz olan efsanelerdir.Kobe de bir efsane ve onu asla unutmayacağız��

    YanıtlaSil
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)