Yıllar Sonra Superman Returns


Bulunduğumuz günlerde gittikçe tekdüzeleşen DC ve Marvel filmlerinden sonra, biraz da geriye dönüp neler gördüğümüzü düşünmek istedim ve bende özel bir yere sahip olan Superman Returns'te buldum kendimi. Christopher Reeve'nin 80'ler Superman serisiyle büyüyememiş olsak da en azından bu filme yetişebildik, ucundan kurtarabildik anca yani.

 Christopher Reeve serisinin olay örgüsü aslında üçüncü filmle son bulmuştu, ancak sonradan bir 4. film daha çekildi, çok da tutmadı. Hatta çoğu kişi son filmi serinin dışında tutar, görmezden gelir başarısızlığından ötürü.


Seriden 19 yıl sonra Superman tekrar bir film ile döndü ve başrolünde Brandon Routh vardı. Yeni film eski seri ile paralel gidiyor, son iki filmi yok sayıp, ikinci filmin sonrasını anlatıyordu. Zaten illa farketmişsinizdir Superman Returns'un buram buram 80'ler koktuğunu. Hatta o kadar benimsenmiş ki Lex Luthor'un yanındaki elemanlar bile tipik 80'ler mafyası, hepsinde hafif bir saflık söz konusu.

Film , Marlon Brando'nun açılış ve efsanevi John Williams jeneriği ile başlıyor . Film boyuncada bize eski seriyi çağrıştıran birçok küçük detayla karşılaşıyoruz. İlk yarı boyunca dünyanın Superman'inin olmamasına alışması, Lois'in yeni bir hayat kurması işleniyor, anlayacağınız ilk yarı tam bir dram.

Brandon Routh, Superman olarak dönüşünü ise uçak sırtlayarak kutluyor, içinde Lois Lane ile birlikte; tıpkı Smallville'de olduğu gibi. Aksiyon böyle de bitmiyor, özellikle Lex'in kriptonitle Superman'i haşat ettiği sahne, ne zaman izlesem tüylerimi diken diken yapar. Bir süperkahramanın sinemada yediği en dramatik dayak da buydu sanırım.

Bana kalırsa Brandon Routh, bir devam filmi için seçilebilecek en doğru kişiydi. Gerek görünüşü olsun, gerek oyunculuğu olsun tam oturmuştu. Ancak ne yazıkki film beklenen başarıya ulaşamadı ve Brandon Routh da ''Superman Laneti''nden nasibini aldı. Filmin başarısızlığına gelecek olursak her ne kadar ben beğenmiş olsam da yaptıkları en büyük hata eskiye bağlı kalmaktı sanırım. Christopher Reeve'in fevkalade Superman'inin üstüne çıkmak zaten imkansıza yakındı ve insanlar Brandon'u kabullenmek istemedi, film çoğu insan için başarısız bir taklitten öteye gidemedi haliyle de.


Filmin zamanında başarısız bulunması kabul edilebilir ancak günümüzdeki tamamen CGI ve aksiyon üzerine kurulan DCEU ve MCU'yu görünce gerçekten kimse dönüp bu filmdeki potansiyeli göremiyor mu? Brandon Routh ve tüm ekip gerçekten harika bir performans gösterse de hakketlikleri ilgiyi göremedi maalesef. Uzun lafın kısası, Superman Returns ne kadar büyük şeyler vaat etmiş olsa da, kıymeti bilinemedi!


Ve filmden 13 yıl sonra, Brandon Routh'a tekrar şans verildi. Tom Welling ve Brandon Routh'a Superman rolü vermek kesinlikle CW'nin sayılı doğru hamlelerinden. Peki sizce bu sefer izleyici memnun edebilmeyi başaracak mı?

Yorum Gönder

3 Yorumlar

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)