En İyi 5 Çizgiroman Uyarlaması


Uzun bir süre sonra, hepinize merhabalar. Kendi çapımızda, uyarlama dizi ve filmleri inceledik, işte karşınızda en iyileri! 

1-) Smallville


Her zaman dediğim gibi yine söylemeliyim ki bu dizi, şuan izlediğimiz DC/Marvel filmlerinin babasıdır. Superman, yani Clark Kent'imizin gençliğini konu almakta dizimiz. İlk sezonlarda daha çok Clark'ın kendini keşfetmesi, gönül sevdalarına odaklanıyor. Dizi her saniyesinde o Smallville kasabasının sıcaklığını veriyor ve sizi bu evrenin içine çekiyor. 

Bölümler ilerledikçe karakter gelişimleri güzel güzel devam ediyor ve Lex ( Evet, Luthor olan) ile Clark'ın arkadaşlıkları da ilerliyor. 

Ayrıca 10 sezon boyunca süren bu efsane dizide hemen hemen her DC Comics karakterini görebilirsiniz!

2-) Spiderman The Animated Series


90'lı yılların çocuklarının her sabahını Jetix kanalında süsleyen efsane yapım. 5 sezon boyunca süren bu animasyon birçok ödüle layık görülmüştür. Neredeyse tüm Marvel evrenini içinde barındırır, çizgiromandaki tüm karakterleri eksiksiz yansıtırdı. Peter Parker'ın olgunluğunun,mizah anlayışının, gücünün arşa çıktığı çizgi dizidir. Dizinin tek kötü yanı anlaşmazlıklardan dolayı iptal edilmesidir!

3-) Spiderman 2



Yine çocukluğumuzda bizi Spiderman'i sevdiren bir film. Üçlemenin en başarılı filmi sayılmakta ve birçok sıralamada ''İlk 10'' içerisinde. Dr. Octopus'un baş kötü olduğu bu filmde daha çok Peter Parker'in iç dünyası ve Peter ile Spiderman arasındaki gelgitler ele alınmıştı. Ayrıca Spiderman 2, tüm süper kahraman filmleri arasında en epik diyebileceğimiz bir tren sahnesi de barındırmakta. Unutmamak lazım ki bu başyapıt 2004 yılında çekildi, yine de şuan sektördeki bir çok filme kafa tutar.



4-) The Dark Knight 




DC Comics'in baş tacı olan Batman'in beyaz perdeye aktarıldığı üçlemenin ikinci filmi, sene 2008. Üçleme genelinde olduğu gibi bu filmde de Batman ve Gotham oldukça karamsar ve kaotik bir ortam içindeydi. Ancak bu filmde ekstradan bir Joker var! Filmi efsaneler arasına sokan şey de şüphesiz buydu. Yıllardır baş düşman bellenen Joker ve Batman arasındaki hırsız-polis benzeri romantizm. Tabi Heath Ledger'ın Oscarlık Joker performansını da es geçmemek lazım, aramızda olsaydı eminim birçok esere daha imzasını atacaktı kendisi.








5-) Marvel's Daredevil

Bu diziyi kaliteli kategorisine sokan şeyler aslında oldukça açık. İlk olarak biliyorsunuz ki DC, Marvel'in aksine hep karanlık tema seçiyor. Ancak işte bu dizide de tam aksine, Marvel kapkaranlık bir tema seçiyor, tabi Netflix'in parmağı da yok değil. Hell's Kitchen'daki pislikler, suç örgütleri, ara sokaklar... Hiç de Marvelimsi bir hareket değiI, yanılıyor muyum?

Bir diğer husus ise, dövüş sahneleri! Gerçekten dizi bu konuda almış başını gitmiş. Dövüş koreografileri filmleri andırmayacak şekilde, kamera açısı da cabası. Açıkçası ben daha önce hiçbir film veya dizide süper kahramanımızın sokakta dövüşürken yorulduğunun, dayak yediğini görmemiştim, o açıdan da gerçekten iyi idi bu sahneler.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)