Friends'e Başlamadan Önce


Yine güzel bir inceleme yazısı ve güzel, pardon efsane bir dizi. Bugün klayvemiz Friends dizisini hedef alıyor dostlar. Eminim illa duymuşsunuzdur bu Friends muhabbetlerini, özellikle dilini geliştirme derdinde olan çoğu dostumuz soluğu Friends'de alıyor, bunun dışında zaten HIMYM ile yer yer diğer sitcomlar ile sıkça karşılaştırılan bir dizi kendisi. Anlayacağınız favori sitcomlar listesine adını yazdırmış bir dizi. Uzatmadan dizinin ana temasından başlayalım diyorum;

New York City'de bir apartman ve Central Perk adında bir cafe, 6 samimi dost. Dizi bundan ibaret desem yeridir size, buraya kadar  sıradan bir sitcom değil mi? Yanılıyorsunuz! Pekiii, bu diziyi diğer sitcomlardan ayıran ne o zaman?

Bir kere bu dizide her çeşit ruh hastası karakterimiz mevcut, titizlik hastası Monica mı desem, bel altı oynamadan duramayan Chandler mı desem, batıl inançlarla kafayı bozmuş Phoebe mi desem, anladınız siz meseleyi




Joeeeeyyy Tribbianiiii
Daha öncede dediğim gibi dizide buram buram 90'lar kokusu var. Bunu en çok hissedebildiğimiz yerler ise karakterlerin giyimi, o zamanın güzel mizahıdır elbette. 

Eminim aklınızda 90'lar lafını duyup eski bir dizi olduğundan çekinenler olacak, başta bende de oldu, ancak belirtmek isterim ki günümüzden uzaklaşıp o güzel, masum zamanlara dönmek hepinizin içini hoş edecektir. 


Söylemeden edemeyeceğim, yine sizi başta rahatsız etmesi muhtemel bir şey daha var, o da kahkaha efektleri, aslında efekt dediğime bakmayın onlar setteki izleyici ve çalışanlardan gelen içten haykırışlar.. Zaten sonradan kendi kahkahalarınız ağır bastığından duymamaya başlıyorsunuz

Yalan yok, 3 ay öncesinde nefret eder düzeyde önyargılıydım bu diziye, ama bir defa o ortama girdim mi, bitirmem 2 ayı bulmadı bile diziyi, gerisini siz düşünün. İzleyin,izlettirin!


Ve eğer şimdi yazının burasına adar geldiyseniz, küçük bir teşekkür niyetine instagram hesabımızda yapmış olduğumuz çizgiroman çekilişinin haberini vermek istiyorum. Sayfamızı takip ederek gelişmelerden haberdar olabirsiniz, çekilişe gitmek için tıkla.

Yorum Gönder

3 Yorumlar

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)