Neden Smallville Süperkahraman Dizilerinin Başlangıcı?

*Bu yazı aşırı ağır spoilerlar içerir,aman diyeyim!*


Sene 2001, televizyonda ne The Flash, ne Arrow var, ne de Supergirl. Hiç denenmemiş bir proje, ne de olsa daha önce Kimse bir süperkahramanın gençlik serüvenini anlatan bir dizi yapmaya kalkmamıştı. 


Sezon 1 Kadrosu
İyi hoş dizi çıktı,pilot yayınlandı. Ama herkesin aklında bir soru vardı, ''Bu adam nasıl superman,daha uçamıyor!''. Ama oysaki kimse anlamamıştıki o uçamayan adam aslında Superman değil, Clark Kent'ti! Sanırım biraz karışık bir cümle oldu, demek istediğim dizi bize Superman'i değil Superman'i Superman yapan olayları anlatmak istemişti. Zaten farketmişsinizdir ki aslında baş düşmanı olan Lex Luthor bile iyi kalpli bir melek havasında verilmiştir dizide. Bunun yanında Clark'ın ergenlik triplerinide unutmayalım. Tabikide 2 karakterde zaman içinde olgunlaşıp, yaşadıkları olay/olaylar etkisiyle tamamen farklı kişiliklere bürünmüştür. Benim için bu diziyi bir numara kılan en önemli özellik de budur zaten.





İlk sezonda sabit bir konu olmadığından -genellikle meteor ucubelerini konu almıştı- çoğu kişi diziye olumsuz baktı, ancak dizi ilerleyen sezonlarda Clark'ın gerçek ailesini,Kripton'u, Kal-El'i konu almaya başlayınca dizi daha da ilgi çekmeye başladı.

İlk bölümde farketmişsinizdir, Clark çoğu gücünden habersiz bir şekilde hayatına devam ediyor.








Peki, gelelim asıl konuya. Neden dizilerin başlangıcı dedik? Smallville gibi bir başyapıt, 
diğer karakterlere bir ilham kaynağı oldu ve tanınmasını sağladı. Bunun asıl nedeni ise, dizide sadece asıl kötü/iyi karakterlerin değil, neredeyse tüm DC karakterlerinin olmasıdır. Örneğin 4-5. sezonlara geldiğinizde anlayacaksınızki, teker teker Justice League karakterleri ortaya çıkıyor. Aynı şekilde diziye Legion gibi takımlar da dahil oluyor. Bu da az önce de belirttiğimiz gibi tanınmayan karakterleri tanıtmak için güzel bir taktik.



Dizinin bir can alıcı noktası, böylesine hareketli bir kasabanın nasıl ''Smallville'' olarak adlandırıldığıdır. Yani bu kasaba 2 kez meteor yağmuruna tutulmuş onuda geçtim, ne hikmetse sadece ama sadece Smallville, özellikle Smallville High School'dan çıkmış bu meteor freakleri. Neredeyse her sezon 1-2 kez bu laf da geçiyor zaten, nasıl olduda böylesine bir yer Smallville diye adlandırılır repliği ile.



Geldik diğer bir güzel özelliğe, Clark'ın ilişkileri! Solda görmüş olduğunuz bayan Chloe Sullivan, kendisi hayatını Clark'a adamış bir dost. Ortadaki bayan ise Clark'ın gençlik aşkı. Geriye kalan bayan ise de Lois Lane, hani şu LL olan, ömrünü geçirdiği kadın. Dizi bu bayanları da oldukça başarılı bir şekilde sergiledi. Fazla uzun oldu bu yazı sanırım,  Maalesef Kent ve Luthor hikayesine fazla değinemeyeceğim. Ama söylemeliyim ki bu diziyi izlemeden bu dünyadan ayrılmayın!





Bir üzücü nokta ise, bizim Clark, tam Superman oldu derken dizinin final olmasıdır. Ancak daha sonra yapımcılar hayranların bu yoğun ilgisine dayanamayıp bir mini-çizgiroman serisi çıkarmıştır. Burada Justice League'de tam oturmuştur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar