Eski Konsol Oyunları PC'de Oynayın!

Eski atari oyunlarını, arcade oyunları özlediniz mi? O oyunlardaki müzikleri, oyunların verdiği mutluluğu mu özlediniz? O zaman doğru yerdesiniz! O oyunlara ulaşmak için yapmanız gereken tek şey bu yazıyı okumak!

Öncelikle oynamak istediğiniz bir oyunu seçip bu siteden indirin ( US olanları seçmeniz daha iyi olur) Daha sonra o oyunun yanında yazan uzantıya bakınız. Örneğin seçtiğim oyuna tıkladığımda şöyle bir yazı çıktı ; 

'' ROM World > MAME > K > Knights of the Round (World 911127)''

Bu demek oluyorki bu program mame32 ile çalıştırılıyor. Diğer uzantıların emulatorlerini bu linkten bulabilirsiniz. Genel olarak Mame32 çoğu oyunu açıyor. Ki zaten rom-world'de oyunu seçince altta emulator linki var yoksa bile sol menüden bulabilirsiniz.

Mame32 haricinde tüm emulatorlar oldukça basit bir işleyişe sahip. Emulatoru açıp open/open file / open rom'dan oyunu seçtiğinizde oyun otomatik başlıyor. Ancak mame32 biraz farklı.

Mame32'de oyun kurulumu farklı olsa da çok da zor  değildir. Yapmanız gereken .zip halinde inen oyunu mame32 klasöründeki roms klasörüne bırakmanızdır. Daha sonra oyun available bölümüne gelir, gelmediyse de bir kere oyunu listeden bulup seçtiğinizde gelir. Ayrıca listedeki her oyun mame32 oyunudur, rom world'den indirebilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar